Tarinani: Jani Molander

Posted by Goodwill Kotka 05/01/2018 0 Comment(s)


Jani Molander löysi Goodwill Karhulasta mielekästä tekemistä ja sisältöä elämäänsä.

 

Ennen Goodwillille tuloani vuosien ajan joko opiskelin, työskentelin lyhyillä työsopimuksilla tai olin työttömänä. Minulla oli myös terveysongelmia. Elämäni ei tuntunut loksahtavan uomiinsa.

 

Valmistuin laskentamerkonomiksi vuonna 1994, jonka jälkeen suoritin varusmiespalveluksen vuonna 1995. Tein siivoustöitä ennen kuin lähdin jatko-opiskelemaan liiketaloutta mutta opintoni keskeytyivät sairastumisen takia.

 

Sairasteluiden jälkeen tein jonkin verran myyntitöitä, mutta nekin työt loppuivat pian. Tämän jälkeen töitä ei tahtonut löytyä. Pitkäaikaistyöttömänä sain mahdollisuuden jatkaa opiskeluitani, mutta opiskeluaika loppui kesken. Seuraavan pidemmän työpätkän jälkeen jäin jälleen työttömäksi ja ajauduin lopulta uranvaihtamissuunnitelmakurssille vuonna 2014. Ajattelin vaihtaa alaa ja olisin päässyt opiskelemaan kokiksi, mutta sairaskohtaus muutti suunnitelmia ja kunnollista diagnoosia odotellessani olin toimettomana, sillä en halunnut rasittaa itseäni sydänvaivojen pelossa. Lopulta paljastui, että kärsin tulehtuneesta rintalihaksesta ja paniikkikohtauksesta.

 

Saatuani kunnon diagnoosin pääsin Haavi-ryhmään, jonka tarkoituksena oli lisätä työelämävalmiuksia niin, että henkilöllä on mahdollisuus toimia kuntouttavassa työtoiminnassa, ammatillisessa koulutuksessa, työkokeilussa tai palkkatukityössä. Haavi-ryhmän kautta pääsin Goodwillille töihin syksyllä 2015. Olin niin huonossa kunnossa, että pystyin työskentelemään vain neljä tuntia kerralla yhtenä päivänä viikossa.

 

Goodwillilla työskennellessäni kuntoutumiseni eteni. Sosiaaliset kontaktit työssä ja asiakaspalvelussa lievensivät paniikkikohtausoireitani.  Asiakaspalvelusta on Goodwillissa tullut vahvuuteni ja olen oppinut tulemaan toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Pääsin myös puhumaan paniikkikohtauksistani ammattilaisen kanssa ja se on auttanut minua paljon.

 

Jaksamiseni kasvaessa työtehtäviäni lisättiin kokoajan, opin uutta ja rupesin muistamaan asioita myös opiskeluajoiltani. Pääsin lopulta tekemään sitä mitä osaan ja haluan tehdä. Tällä hetkellä vastaan Goodwill Karhulan kirjaosastosta.

 

Goodwillilla työskentely on parantanut itseluottamustani ja suhtaudun nyt positiivisesti tulevaisuuteen ja työllistymismahdollisuuksiini. Elämäntasoni on parantunut arkirutiinien myötä ja haluan jatkossakin työskennellä asiakaspalvelutehtävissä. Tästä suuri kiitos kuuluu Goodwillille ja työvalmentajilleni.

 

Janin tarina julkaistiin alunperin englanniksi Goodwill Industries Internationalin -verkkosivuilla.

Tunnisteet: tarinani goodwill